Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Στο όνομα των Αθηναίων πολιτών δεν ανεχόμαστε καταστολή και συκοφαντία των απεργών του ΜΕΤΡΟ


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:
"Στο όνομα των Αθηναίων πολιτών δεν ανεχόμαστε καταστολή και συκοφαντία των απεργών του ΜΕΤΡΟ

Δωρεά δημόσια συγκοινωνία για όλους!

Μας προκαλεί αγανάχτηση η χυδαία επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ την ώρα μάλιστα που οι μηχανισμοί της κυβέρνησης προχωράνε στη καταστολή της απεργίας με δικαστικές διώξεις και απειλούν με επιστράτευση ενώ κατασυκοφαντούν τα  σωματεία των εργαζόμενων. Πάει πολύ να επικαλούνται την «ταλαιπωρία των Αθηναίων πολιτών από την απεργία στο ΜΕΤΡΟ» όλοι εκείνοι οι άθλιοι κυβερνητικοί μηχανισμοί και από κοντά τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ όταν χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει εξ αιτίας της απόγνωσης που σκορπάνε τα μέτρα του Μνημονίου, όταν τα σπίτια έχουν παγώσει λόγω έλλειψης πετρελαίου και διακοπής της ηλεκτροδότησης στις πολυκατοικίες από τα χαράτσια και τους αβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όταν τριάντα χιλιάδες είναι άστεγοι, όταν χιλιάδες παιδιά πεινάνε , όταν εκατοντάδες χιλιάδες είναι άνεργοι χωρίς ελπίδα.

Η απεργία διαρκείας στο ΜΕΤΡΟ και οι κινητοποιήσεις στα άλλα μέσα μαζικής συγκοινωνίας είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων  για να μην περάσει το μισθολόγιο της φτώχειας της συγκυβέρνησης και της Τρόικα. Για να μην περάσει η παράδοση των συγκοινωνιών στα χέρια των αρπαχτικών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ακριβαίνοντας παραπέρα τα εισιτήρια.

Η συγκοινωνία είναι ώρα να μετατραπεί σε ένα δωρεάν δημόσιο αγαθό για όλους. Να σταματήσει η καταλήστευση των δημόσιων πόρων του προϋπολογισμού για χάρη της αποπληρωμής του χρέους, για χάρη της διάσωσης των κερδών μιας χούφτας Τραπεζιτών. Ήδη,οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ με τις απεργίες τους εμπόδισαν τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια που επιχείρησε να επιβάλει η κυβέρνηση. Βρέθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών και των αγανακτισμένων στη Πλατεία Συντάγματος όταν η κυβένρηση μ με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα χτυπούσε με μανία και απαιτούσε να κλείσει το ΜΕΤΡΟ ώστε να παρεμποδιστούν οι κινητοποιήσεις. Ας σταματήσουν οι κυβερνήσεις να σπαταλάνε δισεκατομμύρια σε επιχειρήσεις καταστολής της νεολαίας με τις εκκενώσεις των κατειλημμένων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, με ρατσιστικό κυνηγητό των μεταναστών από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τους φασίστες. Τώρα οι φασίστες σε εντεταλμένη υπηρεσία έχουν αποδοθεί σε λασπολογία και κατασυκοφάντηση των συνδικαλιστών του ΜΕΤΡΟ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκης είναι ένας ατζέντης των κερδών των μεγαλοκαρχαριών ιδιωτών και έχει θητεία στη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών παραδίδοντας την Ολυμπιακή σε ιδιώτες και συρρικνώνοντας τον ΟΣΕ. Πρόκειται για σκάνδαλα καραμπινάτα που υπονόμευσαν τις δημόσιες συγκοινωνίες για όλους. Γι αυτό και τώρα είμαστε στο πλευρό των απεργών για να εμποδίσουμε την λεηλασία χωρίς τέλος.
Είναι ώρα να προχωρήσουμε σε Γενική Απεργία για να μπλοκάρουμε τα μέτρα διάλυσης του Μνημονίου, τις ιδιωτικοποιήσεις  και τη λιτότητας, για να τους ανατρέψουμε πρίν γκρεμίσουν τις ζωές."