Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Με λόκ-άουτ και βρισιές ο διευθυντής του 984 επιχειρεί να απαγορεύσει τη συνδικαλιστική δράση


Ο διευθυντής του 984 Τ.Καμπύλης με τη κάλυψη του Δημάρχου Γ.Καμίνη με ένα πρωτοφανές όργιο αυθαιρεσίας και  εργοδοτικού αυταρχικού προχώρησαν σε λόκ-αόυτ στο Ξενόγλωσσο τμήμα του σταθμού ως μέτρο κατά της δραστηριότητας της ΕΤΕΡ που υπερασπίζεται το δικαίωμα στη δουλειά τριών ηχοληπτών.
Η απαγόρευση του συνδικαλισμού με την κινητοποίηση Αστυνομίας μέσα στον εργασιακό χώρο, με την χυδαία επίθεση κατά των συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ και του ΕΚΑ και των εργαζόμενων, ακόμη και με ύβρεις του επιπέδου «τι θέλουν αυτά τα α……α εκεί έξω» δια στόματος κυρίου Καμπύλη είναι δείγματα ακραίας προσήλωσης στα εξοντωτικά σχέδια της κυβέρνησης και των Τροϊκανών του Δημάρχου και του μη εκλεγμένου υποτακτικού του.
Η δημοτική περιουσία δεν είναι ατομική περιουσία, ούτε η εργασία των εργαζόμενων «χάρη» του μεγάλου αφεντικού Καμπύλη προς τους εργαζόμενους. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει χούντα και αστυνομοκρατία στο χώρο δουλειάς για να ικανοποιήσει το αντισυνδικαλιστικό του μένος. Είναι ώρα να πάει σπίτι του! 
Η μη συμμόρφωση στην απόφαση του ΣΕΠΕ που δικαιώνει τους εργαζόμενους ως έχοντες εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου επιβάλλει άλλη συμπεριφορά στην αλαζονική διεύθυνση και η οποία πρέπει να υπάρξει αμέσως.
Ο Δήμαρχος Αθήνας αντί να στηρίξει το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων, αντί να ασχοληθεί για να ανοίξουν οι δομές για τους άστεγους, να εξασφαλιστούν τα αναγκαία συσσίτια για τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία που δεν υπάρχουν καταδιώκει με τους εγκάθετους συνεργάτες του τους εργαζόμενους που προσπαθούν με τη δουλειά τους να επιβιώσουν.
Είναι ώρα τα συνδικάτα στον Δήμο της Αθήνας και στο χώρο των ΜΜΕ να απαντήσουν στην χυδαιότητα την ανηθικότητα και την αλαζονεία του διευθυντή του 984 με το νόμισμα που του αξίζει., να υπερασπίσουν κάθε θέση εργασίας των εργαζόμενων ζητώντας μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπείς αμοιβές.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Με εντολή Καμίνη-Καμπύλη αστυνομικοί προσήγαγαν εργαζόμενο του 9.84 στο ΑΤ Ταύρου

Ξεπέρασε κάθε όριο εργοδοτικής μανίας ο Δήμαρχος και ο διευθυντής του 9.84 Τ.Καμπύλης με τη κλήση της Αστυνομίας ώστε να προσαγάγουν ηχολήπτη που εργάζονταν στη βάρδια του. Οι αρχιερείς του Μνημονίου και στυγνοί τοποτηρητές της Τρόικα εξάντλησαν την εργοδοτική τους μανία και το «νομικό» πολιτισμό τους με ασκήσεις αστυνομικής τρομοκρατίας για τις οποίες χρειάζεται να λογοδοτήσουν.
Πήγα στο ΑΤ Ταύρου μαζί με το σωματείο της ΕΤΕΡ και το πρόεδρο της Δ.Καμαρινόπουλο και δεν πίστευα αυτά που άκουσα από τους αστυνομικούς που είχαν προσαγάγει τον εργαζόμενο! Προσήγαγαν εργαζόμενο για να δουλεύει σωστά ο Σταθμός με βάση ποιο έγκλημα άραγε; Το ότι εργάζονταν στη βάρδια του; Εχει φτάσει στο σημείο να είναι τόσο ανίκανη η διεύθυνση και ο Δήμαρχος που χρειάζονται την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος για να επιβάλουν το παραλογισμό τους;
Κάποιος πρέπει να πει στο κύριο Καμίνη ότι εξελέγη Δήμαρχος και όχι Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άλλωστε όταν τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους όπως το ΣΕΠΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρόσφεραν εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου, η εργοδοσία οφείλει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τέτοιες αποφάσεις, να καταβάλλει κανονικά τους μισθούς και όχι να φωνάζει την Αστυνομία.
    Δεν έχει τέλος ο αυταρχικός κατήφορος Καμίνη και των μη εκλεγμένων-διορισμένων διευθυντών του. Δεν έχει όριο η διαρκής επίθεση κατά των εργαζόμενων και των συνδικάτων με στόχο την επιβολή των απολύσεων.
    Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να καταδικάσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές τακτικές και να υπερασπίσουν με κάθε μέσο το δικαίωμα στη δουλειά από τα κάθε είδους εγκάθετα όργανα της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου και της Τρόικα.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καμίνης λάτρης του Μνημονίου, σε ρόλο δικτατορίσκου της πόλης των Αθηνών Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων για τη κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας


Η απόφαση Καμίνη να μηνύσει τους καταληψίες του Δημαρχείου τη βραδιά των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και των μέτρων του νέου Μνημονίου είναι δείγμα της αβύσσου που χωρίζει τον ίδιο από τον κόσμο που πλαισιώνει τις κινητοποιήσεις κατά του Μνημόνιου. Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα Καμίνη για τα καμένα κτήρια του κέντρου δεν κρύβεται με τίποτα η χυδαία τακτική του να θεωρήσει ως κατάλληλη στιγμή να διακηρύξει την στήριξη του στα μέτρα–σφαγείο του νέου Μνημονίου. Δήλωσε ότι «Πρόκειται για μία συμφωνία που καθιστά την Ελλάδα φτωχότερη, την κρατά όμως ζωντανή»…
     Δεν προκαλεί κατάπληξη η επιθετική στάση του ομογάλακτου του Παπαδήμου απέναντι στην αριστερά και στα ριζοσπαστικά κινήματα. Ούτε η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης των μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης με διοχετευμένες πληροφορίες ότι τάχα «πήγαν να κάψουν το κτήριο». Και όλα αυτά την ώρα που  ΜΜΕ όπως η κρατική ΝΕΤ ανακοινώνουν το όνομα του Επαμεινώνδα Σκυφτούλη με τη ανάλογη σάλτσα τρομολαγνείας της εποχής Χρυσοχοίδη. Πάνε να στήσουν σκευωρία την ώρα που ακόμη και ο εισαγγελέας παραπέμπει τους καταληψίες για διατάραξη κοινής ειρήνης! 
Ο Καμίνης  καθόλου δεν ασχολήθηκε με τα εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους κτήρια της πόλης την ώρα που χιλιάδες άστεγοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε πάνω σε ένα παγκάκι γιατί φροντίζει να τα κόβει με μανία. Εμφανίζεται έκπληκτος μπροστά στα κατεστραμμένα «στολίδια»  μετά την άγρια καταδίωξη των διαδηλωτών από τη Αστυνομία. Μια βδομάδα πρίν όμως η  Δημοτική Πινακοθήκη «άνοιξε» τις πόρτες της σε κάποιους που απέσπασαν ό, τι ήθελαν από τη δημοτική περιουσία διότι δεν Άφησε προσωπικό να τη φυλάει. Παριστάνει τον θλιμμένο με την απώλεια νεοκλασικών κτηρίων για τα οποία φαίνεται ότι η μόνη χρήση που τους αποδίδει είναι να είναι ιδρύματα κέρδους αλλά και υποθήκες για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Είναι ο άνθρωπος που συνεργάζεται με την ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ για να κηρυχτεί η πόλη ολόκληρη σε «κόκκινη ζώνη» απαγορευμένη για διαδηλωτές. Είναι ο άνθρωπος που δεν καταγγέλλει ποτέ τους τόνους χημικών, τους άγριες επιθέσεις των ροπαλοφόρων των ΜΑΤ, την διάλυση των διαδηλώσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Έστειλε τα ΜΑΤ κατά τω εργαζόμενων συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας, κατά των καταληψιών της Πλατείας Συντάγματος, πρόσφατα κατά των αστέγων. Έστειλε στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζόμενων στη καθαριότητα.
Αυτή τη φορά ζήτησε να «αντικαταστήσει» τον Παπουτσή  στο κέντρο επιχειρήσεων από όπου εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής όμοιο με του δικτάτορα Μουμπάρακ κατά των διαδηλωτών που είχαν πλημμυρίσει πέρυσι την Ταχρίρ ζητώντας ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Πρόσφατα μάλιστα, απαγόρευσε εκδήλωση Αιγυπτίων στο Σύνταγμα με αφορμή τον ένα χρόνο από την επέτειο της επανάστασης και την κοινοποίησε ως κοινός χαφιές στο πρέσβη της Αιγύπτου που εξακολουθεί να είναι στέλεχος της δικτατορίας Μουμπάρακ! 
Ο Καμίνης, ως Δήμαρχος της Αθήνας δεν είναι παρά μια θλιβερή μαριονέτα-υποστηρικτής των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών που στο πρόσωπο του Παπαδήμου βρήκαν «τον άνθρωπο τους». Όση νομιμοποίηση έχει ο Παπαδήμος να παριστάνει τον πρωθυπουργό σωτήρα της χώρας την ώρα που πυρπολεί τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων άλλη τόση έχει και ο Καμίνης να παριστάνει τον σωτήρα της Αθήνας και των κατοίκων της που βουλιάζουν στη φτώχεια. Χέρι-χέρι θα οδηγηθούν και οι δύο εκεί που τους αξίζει:στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Εξ άλλου οι εξεγέρσεις στηρίζονται στο νόμο που είναι το δίκιο του εργάτη, δεν γίνονται στα σαλόνια των κοινοβουλίων, ούτε στα έδρανα των δημοτικών συμβουλίων…Σε αυτή την μαζική εξέγερση εκατομμυρίων οργισμένων κατά της νεάς δανειακής σύμβασης-σφαγείο, η ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου σε μάρανε κύριε Δήμαρχε;

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Καμίνης-Κακλαμάνης χέρι-χέρι στο πλευρό της συγκυβέρνηση της άγριας καταστολής της διαδήλωσης κατά του Μνημονίου!



Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η δολοφονική επίθεση της Αστυνομίας και των ΜΑΤ κατά των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που περικύκλωσαν τη Βουλή, ενώ συνεχιζόταν η αθρόα προσέλευση από παντού, απαιτώντας να μην ψηφιστεί η εγκληματική δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο-σφαγείο.
Το ανελέητο κυνηγητό των χιλιάδων διαδηλωτών για να ψηφίσουν με την ησυχία νεκροταφείου τα εγκληματικά μέτρα οδήγησε στις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας. Θύμισε τη καταστολή των διαδηλώσεων από το Μουμπάρακ στην Αίγυπτο πριν από ένα χρόνο.
 Η πλήρης απονομιμοποίηση της συγκυβένρησης Παπαδήμου έγινε φανερή στη ψηφοφορία-φιάσκο, τις διαγραφές δεκάδων βουλευτών. Αυτό το τσίρκο είναι επικίνδυνο και πρέπει να φύγει αμέσως!
Δεν προκαλούν έκπληξη οι κραυγές Καμίνη και Κακλαμάνη κατά των διαδηλωτών χρεώνοντας τους για άλλη μια φορά τις καταστροφές. Άλλωστε πρώην και νυν Δήμαρχοι Αθήνας αρνήθηκαν να στηρίξουν ψήφισμα κατά των μέτρων του νέου Μνημονίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης αρνούμενοι μάλιστα να θεωρηθεί επείγουσα η συζήτηση για το θέμα! 
Πρόκειται για δύο άθλιους χειροκροτητές των κυβερνήσεων που απέναντι στις διαδηλώσεις κατάντησαν ο μεν Καμίνης να προτείνει νόμο κατά των διαδηλώσεων ο δε Κακλαμάνης «να κηρυχτεί η Αθήνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στη γραμμή Καρατζαφέρη που ήθελε το στρατό να αντικαθιστά τα ΜΑΤ για να επιβληθεί η τάξη!
Καταλήψεις, απεργίες διαρκείας , μαζικές διαδηλώσεις από αύριο ώστε να μην δουλεύουμε με μισθούς Μνημονίου! Όσον για τους όψιμους σωτήρες της πόλης, ας απολογηθούν για άλλη μια φορά γιατί  στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ του Μνημονίου και κατάγγειλαν τους αντιμνημονιακούς διαδηλωτές. Από αύριο συνεχίζουμε για να τους διώξουμε όλους!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανταρσία στους εκβιασμούς Παπαδήμου και της Τρόικα μέχρι την αντικαπιταλιστική ανατροπή!

Ανταρσία στους εκβιασμούς Παπαδήμου και της Τρόικα μέχρι την αντικαπιταλιστική ανατροπή!

Αθήνα 12/2/2012

            Μια εκστρατεία τρόμου και κινδυνολογίας  για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης απόρριψης στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου καταστροφικού για τα εργατικά δικαιώματα Μνημονίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος της να μειώσει τις απώλειες των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου. Κυρίως όμως να κάμψει την ορμητική αντίσταση της εργατικής  τάξης που με τη κλιμάκωση των απεργιών έδειξε  ότι μπορεί να στείλει στα αζήτητα τους εκβιασμούς όλων εκείνων που δεν υπολογίζουν στο παραμικρό τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων και νέων.
            Κινδυνολογεί ο εντολοδόχος των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων και της Τρόικα ότι θα χρεοκοπήσουμε …και θα στερηθούμε φάρμακα από τα νοσοκομεία, θα ξεμείνουμε από πετρέλαιο, τρόφιμα, θα κλείσουν καταστήματα…
            Μάλλον σε άλλη περιοχή του Πλανήτη ζεί ο Παπαδήμος αλλιώς ξεχνάει ποιος ψηφίζει στη Βουλή νόμους που περιορίζουν τη φαρμακευτική δαπάνη, ποιος ζητάει να καταργηθεί η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για τους  χρόνια πάσχοντες φτωχούς, ποιος αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους στην φαρμακοβιομηχανία όπως στην ALAPIS, ποιος έχει ρημάξει τα νοσοκομεία με τις περικοπές… 
            Μάλλον νομίζει ότι έχουμε μνήμη μυρμηγκιού, ο Παπαδήμος και μαζί του ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Καρατζαφέρης , όταν η ανεργία ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο, τα λουκέτα και οι εκβιασμοί των βιομήχανων για μαζικές απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και  περικοπές των μισθών έχουν απλωθεί σαν πανούκλα: Ελληνική Χαλυβουργία, Ελευθεροτυπία, ΑΛΤΕΡ, Λουκίσσας, Ιντρακόμ κα.
            Μάλλον δεν έχουν υπόψη τους τον αριθμό υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία, το κόσμο που ζει σε κρύες πολυκατοικίες γιατί δεν έχει να πληρώσει πετρέλαιο, τις χιλιάδες των αστέγων που μάταια αναζητούν στέγη.
            Αυτοί οι άθλιοι εκβιασμοί ενός πραξικοπηματικά διορισμένου πρωθυπουργού μας εξοργίζουν! Είναι ώρα να τους ξεφορτωθούμε μαζί με το σύστημα τους που βουλιάζει στη κρίση σκορπώντας την φτώχεια,  για το οποίο σήμερα ξανά  μας ζητούν να κάνουμε και άλλες θυσίες.
            Ο μόνο δρόμος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού. Είναι η κλιμάκωση της σύγκρουσης των εργαζόμενων με απεργία διαρκείας, για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ, για την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών και των επιχειρήσεων που κλείνουν κάτω από εργατικό έλεγχο, για την απαγόρευση των απολύσεων , για να υπερασπίσουμε μισθούς και συντάξεις, για ίσα δικαιώματα σε όλους, ντόπιους και μετανάστες ενάντια στο φόβο, την διάσπαση, το ρατσισμό και το φασισμό.
            Η εναλλακτική λύση είναι η εξουσία των εργαζομένων και όχι μια αριστερή κυβέρνηση γραφειοκρατών  που θα διαχειριστεί τις τύχες μας χωρίς να ανατροπή του συστήματος. Αρκετά με τις αυταπάτες! Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη για το πού οδηγούν οι ψεύτικες υποσχέσεις για ένα ανθρώπινο καπιταλισμό!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Καμίνη σας σπάσανε τη πόρτα γιατί κωφεύσατε για τους αστέγους…

Κύριε Καμίνη όταν ως Δήμαρχος Αθήνας θεωρείτε «αόρατους» τους άστεγους που τους βλέπει όποιος περπατάει στους δρόμους εκτός από εσάς που σας  περιτριγυρίζει στη πόλη ο οδηγός σας με  αυτοκίνητο έχετε δίκιο να κραυγάζετε κατά όσων «βρίσκουν έναν άστεγο στο δρόμο, τον παίρνουν υπό μάλης και πάνε και σπάνε χώρους του Δήμου προκειμένου να τον εγκαταστήσουν…» Απλά εσείς και δεν τους έχετε δει και κωφεύετε στα προβλήματα τους!
Δεν μπορείτε όμως  να δώσετε μαθήματα δεοντολογίας όταν ό ίδιος δημιουργήσατε ένα φρικτό ριάλιτι σώου με τον Παπαδήμο στις πλάτες των αστέγων την Πρωτοχρονιά για το οποίo γνωστός δημοτικός σύμβουλος θα σας έβαζε ένα μηδέν. Είναι προτιμότερο  λοιπόν να σταματήσετε να  εκσφενδονίζετε ασυναρτησίες σε βάρος των κινημάτων αλληλεγγύης εκεί που χρειάζεται να λύσετε προβλήματα. Αν το χρόνο που σπαταλάτε για να καταδιώκετε εργαζόμενους, φτωχούς, άστεγους και μετανάστες τον αφιερώνατε  για την κοινωνική αλληλεγγύη θα κάνατε ίσως και μερικά βήματα μπροστά. Για την ώρα χρειάζεται να  απολογηθείτε για την άθλια  προπαγάνδα υπέρ Παπαδήμου και Τρόικας αλλά και για τα νέα σχέδια  προστασίας των αστέγων μπροστά στο νέο κύμα ψύχους που υπολείπονται ξανά των αναγκών. Πάλι με ΜΑΤ και εισαγγελείς θα δώσετε «λύσεις».
Θα  ανακοινώσετε πότε ανοίγει το Ξενοδοχείο Φτωχών, Πατησίων 221; Ποια ξενοδοχεία θα επιταχθούν άμεσα ως ξενώνες αστέγων;
Πάντως ησυχία αν θέλετε από τα κινήματα μπορείτε να αποσυρθείτε πριν αποκαρδιώσετε και τον τελευταίο άνθρωπο που είχε προσδοκίες ότι κάτι άλλο μπορούσατε να κάνετε απέναντι στον Ομέρ Πριόνι κατά κόσμο κ. Ν.Κακλαμάνη.
Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο δώστε κάποιες απαντήσεις.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Βίντεο από την κινητοποίηση φορέων για να χτιστεί το νέο κτίριο του 39ου Λυκείου Κυψέλης στο οικόπεδο Κόκκερελ

Όχι στο όνομα μας, η κτηνώδης επίθεση Καμίνη κατά αστέγων στο Ρούφ


Την Δημοτική Αστυνομία έστειλε ο Δήμαρχος Καμίνης για να εκκενώσουν το Γήπεδο Ρούφ που είχε διατεθεί για ως προσωρινό καταφύγιο για τους αστέγους. Η απάνθρωπη αυτή επιχείρηση είχε θύματα μια έγκυο άστεγη και μια γυναίκα θύμα τροχαίου. Συνολικά εκδιώχθηκαν με κλωτσιές ογδόντα περίπου άστεγοι την μέρα όπου ακολούθησαν νεροποντές και πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι της Αθήνας.
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης άσκησε πολιτική για τους αστέγους με τα ΜΑΤ και την Δημοτική Αστυνομία. Δεν δίστασε την ώρα που δεκάδες κοιμούνται έξω από τη Νομική, δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο να τους συλλάβει με τα ΜΑΤ όταν μπήκαν στο κλειστό κυλικείο. Δεν δίστασε να στέλνει μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής  Αστυνομις όταν οργανώθηκε συνέντευξη έξω από το κλειστό ξενοδοχείο των Φτωχών-Εστάι Αθηνών, Πατησίων 221. Θα δίσταζε άραγε να πετάξει με τη βία τους άστεγους στου Ρούφ;
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι χορηγεί ποσό 400.000 ευρώ για τους αστέγους είναι κοροϊδία. Άραγε,  οι ίδιοι δεν ανακοίνωσαν ότι επιχορηγούν τον ΚΥΑΔΑ με 5 εκατομμύρια όταν παρίσταναν τους φίλους των αστέγων τη Πρωτοχρονιά και έφερναν το Παπαδήμο στο Ρούφ για να συνφάγει με τους απόρους και αστέγους;
Ας σταματήσουν την κοροϊδία. Να ανοίξουν εδώ και τώρα το ξενοδοχείο των Φτωχών, Πατησίων 221 και να ανακοινώσουν ποια ξενοδοχεία επιτάσσονται χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όσον αφορά τον Δήμαρχο Καμίνη ας κατανοήσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την ίδια εξευτελιστική, κατασταλτική και ρατσιστική πολιτική χωρίς να εισπράξει την αντιπαράθεση και την οργή χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που στο πρόσωπο του αναγνωρίζουν τον πιο απροκάλυπτοι και χυδαίο υποστηρικτή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ένα διώκτη των φτωχών και των αναξιοπαθούντων της πόλης.
Ας μαζευτεί επιτέλους πριν χρειαστεί να το μαζέψουμε όπως του αξίζει!  
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κακλαμάνης κατά Καμίνη η πως «δύο γάιδαροι μαλώνανε»… στις πλάτες των αστέγων!

Με καθυστέρηση κάποιων  ημερών (γιατί άραγε;)  ομίλησε  ο τέως Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης για την αντιμετώπιση Γ.Καμίνη  σε βάρος των αστέγων και ιδιαίτερα για  την σκανδαλώδη αντιμετώπιση του κλειστού Ξενοδοχείου των Φτωχών»-Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221.
Προκαλεί όμως τον κοινό νου ο κ.Κακλαμάνης που δεν άσκησε καμία κριτική στα ελλιπή μέτρα για τους αστέγους επί μέρες να έρχεται να μας θυμίσει το δήθεν «γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας» επί  θητείας του ιδίου. Ο ίδιος έστρωσε το έδαφος για την σημερινή κατάντια στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου λειτουργώντας σαν βαστάζος των πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Έτσι φτάσαμε οι υποδομές για άστεγους να είναι πλήρως υποβαθμισμένες  και να συνεχίζεται η ίδια εγκληματική πολιτική σήμερα.
Τι να έχει να προτείνει άραγε ο κολλητός του Αντώνη Σαμαρά που σήμερα χέρι-χέρι με το Καρατζαφέρη και τον Γ.Παπανδρέου σπέρνουν τη φτώχεια και το ξεσπιτωμό χιλιάδων με τα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων για χάρη των Τραπεζών, της Τρόικα, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μήπως πέφτουν από τον ουρανό οι άστεγοι η είναι άνθρωποι που χάσανε  τα σπίτια τους και σήμερα τα έχουν οι Τραπεζίτες; Δεν βρήκε μία λέξη να πει για την αποστολή των Αστυνομικών δυνάμεων, πρώτα κατά της συνέντευξης-διαμαρτυρίας στην Εστία  Αθηνών και έπειτα κατά της καταστολής των αστέγων και των αλληλέγγυων στο κλειστό κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου. 
Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική για την κατοικία όπου κάθε άνθρωπος , κάθε οικογένεια θα έχει μία στέγη και όχι να την χάνει από τα αρπακτικά τω Τραπεζών. Είναι δικαίωμα η κατοικία και όχι εμπόρευμα. Και χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα με το άνοιγμα κτιρίων αχρησιμοποίητων του Δήμου, των Τραπεζών, της Εκκλησίας και άλλων ιδρυμάτων.
Υπόθεση του ίδιου του κινήματος που καταδιώκουν με εισαγγελείς ,ΜΑΤ, οι κυβερνήσεις και οι  Δήμαρχοι της Τρόικα και όχι της ΝΔ και των ακροδεξιών φίλων της στην συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στο χώρο της φιλόξενης Αγοράς της Κυψέλης ανοίγει δημόσια τη συζήτηση για τα μέτρα που χρειάζονται εδώ και τώρα.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Με τα ΜΑΤ κατά αστέγων και αλληλέγγυων ο Γ.Καμίνης στο Πνευματικό Κέντρο Άμεση απελευθέρωση-απαλλαγή από τις κατηγορίες των 15 προαχθέντων

Ο κατήφορος της Δημοτικής Αρχής Γ.Καμίνη δεν έχει τέλος με την μήνυση κατά 15 αλληλέγγυων και αστέγων και την επίθεση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί το κλειστό καφενείο του Πνευματικού Κέντρου στο οποίο μπήκαν διεκδικώντας ανθρώπινη αντιμετώπιση για όλους τους αστέγους. Με τα ΜΑΤ είχε αντιμετωπίσει συνέντευξη τύπου έξω από την Εστία Αθηνών διότι είχε πληροφορίες ότι οι άστεγοι θα έκαναν κατάληψη!
Αντί ο Δήμαρχος της Αθήνας να περπατήσει στους δρόμους της πόλης και να αντιληφθεί το υπαρκτό πρόβλημα περιμένει μέσα στο ζεστό γραφείο του στην Λιοσίων 22 να περάσει η κακοκαιρία και να θαφτούν οι ευθύνες οι δικές του και του προηγούμενου Δημάρχου Ν.Κακλαμάνη για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για τους αστέγους.
Μόνο κάτω από την διαρκή κινητοποίηση ομάδας ακτιβιστών αναγκάστηκε να κρατήσει ανοικτό το Γήπεδο Ρούφ ενώ χρειάστηκαν πιέσεις για να μπει θέρμανση.
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ κρατάει κλειστό το Ξενοδοχείο των Φτωχών-Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221, «τρίτη δομή στέγασης» σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΥΑΔΑ.
Την ίδια ώρα στις Λέσχες Φιλίας ελάχιστοί φιλοξενήθηκαν σε συνθήκες όπου ακόμη και οι γέροντες που φιλοξενούνται καθημερινά αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα δικά τους κρύα σπίτια! Στην οδό Κίου βρέθηκε εξαρτημένος άστεγος που πήρε τη δόση του ενώ κινητοποιήθηκε ο ΟΚΑΝΑ και αστυνομικές δυνάμεις για την απομάκρυνση του. Η πρόβλεψη για τις ανάγκες των αστέγων φαίνεται ότι δεν πατάει σε κανένα σχεδιασμό.
Αποθηκεύονται προσωρινά και ατάκτως άστεγες ψυχές, να ποια είναι τα έκτακτα μέτρα του Δημάρχου Καμίνη που τα είχε βάλει και αυτά στο πάγκο των περικοπών του σφαγείου του Μνημονίου.
Στους χτυπημένους με ρόπαλα των ΜΑΤ από την επίθεση των ΜΑΤ ήταν και ένας εργαζόμενος του ΚΥΑΔΑ. Οι εργαζόεμνοι συνολικά του Δήμου της Αθήνας έχουν δώσει αγώνα για να υπερασπίσουν τις κοινωνικές δομές με αποκορύφωμα την κατάληψη του Δημαρχείου όταν ο Δήμαρχος απείλησε να απολύσει πάνω από δύο χιλιάδες συμβασιούχους. Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να εμποδίσουν τον αυταρχικό κατήφορο του Δημάρχου που προσβάλλει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά κάθε εργαζόμενου και νέου που βλέπει στους άστεγους την χρεοκοπία ενός συστήματος και μιας κυβερνητικής πολιτικής που πετάει εκατομμύρια στη φτώχεια και την ανεργία. Την ίδια ώρα πρέπει να εμποδίσουμε το αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που έχει φασίστεςς στα Υπουργεία και κραυγάζουν κάθε τόσο για την καταστολή της αντίστασης κινήματος.
Απαιτούμε να ανοίξει τώρα η Εστία Αθηνών στη Πατησίων 221 και να επιταχθούν κλειστά ξενοδοχεία για την στέγαση των αστέγων.
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος των αστέγων και των αλληλέγγυων.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας