Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Στα προ ημερησίας έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις. Στ τέλος της κάθε παρέμβασης σύντομος απολογισμός. Ας η πρωτοφανής στάση του ΚΚΕ να μην αναφερθεί στη μάχη κατά του νέου Μνημονίου. Ενημέρωσα για την συνάντηση σωματείων και συνδικαλιστών στο ΕΚΑ για τη στήριξη των απεργι’ων διαρκείας. Να προσεχτεί ότι τα σωματεία του Δήμου Αθήνας προχωράνε σε κατάληψη τη Δευτέρα 5/11 στις 10.30πμ.
Μετά τα προ ημερησίας αποχώρησα διότι ενημερώθηκα ότι έχασα το πατέρα μου του οποίου η κηδεία είναι τη Δευτέρα, 5/11, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου στις 10.30πμ
Συντροφικά
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος

1.ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Τα 13,5 δις ευρώ περικοπές προκαλούν ένα μακελειό στα δικαιώματα χωρίς κανένα μέλλον. Περικοπές και απολύσεις στους Δήμους, συνολικότερα στο δημόσιο τομέα,  που θα προκαλέσουν ασφυξία.
Ως συνέχεια των κινητοποιήσεων η συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη και η στήριξη ενός προγράμματος δράσεων με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις των εργαζόμενων για να μην περάσουν τα μέτρα. Το ΔΣ να καλέσει σε στήριξη στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με καταλήψεις των Δημαρχείων και απεργία διαρκείας.
Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πακέτο λιτότητας και περικοπών και να στηρίξουν τις εργατικές διεκδικήσεις για την αποκατάσταση των μισθών, των συντάξεων, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης και του ληστρικού χρέους για χάρη των συμφερόντων των Τραπεζιτών και της Τρόικα.
Καταδικάζουμε το κύμα καταστολής των αγώνων και λογοκρισίας στα ΜΜΕ με απολύσεις δημοσιογράφων.
Καταδικάζουμε τις ναζιστικές προκλήσεις και τις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής που στόχο έχουν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές και αν αποπροσανατολίσουν την οργή στοχοποιώντας τους μετανάστες.

Παρατήρηση. Κατέθεσα σχετικό ψήφισμα. Δεν το έβαλε για ψηφοφορία. Μόνο κατά της λογοκρισία δημοσιογράφων πέρασε ψήφισμα. Για πρώτη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση-ΚΚΕ δεν κάλεσαν σε συμμετοχή στις απεργίες. Τα σωματεία του Δήμου Αθήνας προχωράνε σε κατάληψη

2.ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
 Τη διετία του Μνημονίου και της διαχείρισης Καμίνη χάθηκαν 710 θέσεις εργασίας στο Δήμο της Αθήνας. Στο ΠΟΔΑ 35, στα Μουσικά Σύνολα 21, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο 300, στον ΟΝΑ 60, στη ΔΑΕΜ 295. Ακόμη 200 εργαζόμενοι έχουν απορριπτικές αποφάσεις.
Να βάλουμε ένα φρένο στις απολύσεις που διαλύουν τις υπηρεσίες. Στηρίζουμε το αίτημα των εργαζόμενων για παράταση της απασχόλησης στην ΔΑΕΜ δίμηνη σύμβαση όπως έγινε στους εργαζόμενους της καθαριότητας.
Είναι ώρα τα σωματεία του Δήμου της Αθήνας να προχωρήσουν σε συντονισμένο αγώνα με απεργία και κατάληψη ενάντια στις απολύσεις, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για μόνιμη και σταθερή απασχόληση, απορρίπτοντας προτάσεις για μετατροπή των εργαζόμενων σε απασχολήσιμους πεντάμηνης διάρκειας σε ΜΚΟ η την ένταξη σε κοινωνικούς συνεταιρισμούς».
(Συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή για να επισκεφθεί την πάρεδρο με το αίτημα για δίμηνα.)

            3. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ  ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ  Τ.ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΤΟ 984.
 ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον 984.Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εκδικητικής μετάθεσης της Λαμπρινής Θωμά από το διευθυντή του 984 Τ.Καμπύλη. Πρόκειται για μεθόδευση ανάλογη της διοίκησης της ΕΡΤ που «αποκεφάλισε» τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη επιβάλλοντας τα κυβερνητικά πρότυπα της λογοκρισίας και της πειθαρχίας στη μνημονιακή πολιτική.
Υιοθετούμε τη καταγγελία των σωματείων εργαζόμενων στα ΜΜΕ που
αποδοκιμάζουν ως «εκδικητική την ενέργεια του γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Παναγιώτη (Τάκη) Καμπύλη να παύσει την εκπομπή της συναδέλφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Λαμπρινής Θωμά και να μετακινήσει την ίδια σε βραδινή βάρδια του ιστοτόπου του σταθμού, επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9,84 κατά της ΕΣΗΕΑ.
Το «παράπτωμα» της Λαμπρινής Θωμά ήταν ότι επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9,84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.
Η αντίδραση της διοίκησης ήταν να επιβάλει την αλλαγή καθηκόντων της δημοσιογράφου με τρόπο που, πέρα από όλα τα άλλα δεοντολογικά ζητήματα που εγείρει, αγνοεί το γεγονός ότι της προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, καθώς η συνάδελφος είναι επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας.
Τα όρια του διευθυντικού δικαιώματος δεν μπορούν να εκτείνονται πέρα από την προστασία της ελευθερίας του λόγου, και καλεί τη διεύθυνση του σταθμού να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση, με την οποία σαφέστατα θίγεται το δικαίωμα που κάθε δημοσιογράφος διεκδικεί για το σύνολο του κλάδου, να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του.»

Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων και αντικατάστασης τους με επιχειρησιακή με σκοπό την μείωση των μισθών, την επιβολή εκ περιτροπής εργασία με τρίμηνη διαθεσιμότητα κλπ μέσω νέου Κανονισμού Προσωπικού.  

Για την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός  σύμβουλος
Απαράδεκτη κωλυσιεργία ώστε να μην συζητηθεί. Άρνηση να δώσουν το λόγο στη Λαμπρινή Θωμά.)

4. ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Γηροκομείο Αθηνών στην χειρότερη κατάσταση εδω κ 150 χρόνια ζωής  του,  από τις 11πτερυγες σήμερα λειτουργούν μόνο 4 με 200 τροφίμους. Στους 100 περίπου εργαζόμενους κ τους 200 με επίσχεση εργασίας η απολυθέντες η συνταξιοδοτούμενους η αποχωρήσαντες χρωστά  συνολικά το πάνω από 5εκατ. ευρώ. Χρωστά επίσης πάνω από 5 εκατ. στο ΙΚΑ. αλλά τόσα στην εφορεία κ απροσδιόριστα σε προμηθευτές.   Επίσης λείπουν πάνω από 10εκατ. ευρώ από τα κληροδοτήματα που βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό   . Γι όλη αυτή την κατάσταση  υπεύθυνες είναι  οι διοικήσεις  με τον κ.Μπουμπα και την παρέα του.   Σε επερώτηση στη βουλή  το υπουργείο οικονομικών αναφέρει  σε έγγραφο του στις 22. 8  2012 ότι  ύστερα από παραγγελίες και αυτεπάγγελτα και μετά από καταγγελίες
εξέδωσε πορισματικες εκθέσεις που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών και στον εισαγγελέα δίωξης οικονομικού  εγκλήματος .

 Πρόταση.... να γίνει αίτημα στο πρωτοδικείο Αθηνών  για διορισμό προσωρινής διοίκησης με  την συμμετοχή με τάξη των άλλων εκπροσώπων των εργαζομένων  συνδικαλιστών κοινωνικών  φορέων με στόχο την εξυγίανση του σωματείου της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών Γηροκομείου Αθηνών και την διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου  υγείας κ του Δήμου Αθηνών

Δεν απάντησαν σε αυτό!

5. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΝΟΠΛΟ ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ

Τα σχέδια Στυλιανίδη για μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας και στο Δήμο της Αθήνας των 1080 υπαλλήλων σε αστυνομικό σώμα είναι αντιδραστικά και απαράδεκτα. Αν χρειάζεται να γίνει κάτι άμεσα είναι η απεμπλοκή της Δημοτικής Αστυνομίας από επιχειρήσεις που αφορούν ποινικά αδικήματα και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων σωμάτων δίωξης. Σε περίοδο κρίσης, η στήριξη του τοπικού πληθυσμού με κοινωνικές δράσεις χρειάζεται να μετατραπεί σε προτεραιότητα. Το χαράτσωμα των πολιτών για ψύλλου πήδημα που δε έχουν μάλιστα να πληρώσουν δεν μπορεί να υποκαθιστά τον τρόπο ανεύρεσης χρηματοδότησης του Δήμου Αθήνας που του χρωστά το κράτος εκατομμύρια.
Αντί να βάζετε την Δημοτική Αστυνομία να φυλάει κλειστά κτίρια όπως το Ξενοδοχείο των Φτωχών η την Αγορά της Κυψέλης εμποδίζοντας τις δραστηριότητες των κατοίκων δώστε άλλο περιεχόμενο στην εργασία τους σαν κι αυτό που επιτελεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και επεκτείνετε παράλληλα και το ίδιο.
Ελπίζουμε ότι τα σχέδια Στυλιανίδη δεν θα βρύων συνομιλητές και υποστηρικτές ούτε στην Δημοτική Αστυνομία, ούτε στο Δήμο της Αθήνας.

6. ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Το νέο πογκρόμ των νεοναζί της ΧΑ στη Αγίου Μελετίου είναι η απόδειξη ότι επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τη οργή μπροστά στο κύμα εργατικών αγώνων ενάντια στο Μνημόνιο.
Η καταστροφή των Γραφείων της Τανζανικής Κοινότητας, η επίθεση στον ελληνικής πλέον υπηκοότητας Αιγύπτιο με σκυλιά στη Πλατεία Αττικής είναι τα τελευταία επεισόδια ναζιστικών επιθέσεων στο Δήμο της Αθήνας. Με αφορμή εγκληματική πράξη οργάνωσαν ξανά πογκρόμ καταστρέφοντας μαγαζιά και χτυπώντας αδιακρίτως μετανάστες. Επίσης στο 46ο Λύκειο ο καθηγητής Θ.Βασιλογιάννης απείλησε ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή όταν έλληνες μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την ρατσιστική του χυδαιότητα σε βάρος συμμαθητών του. 
Τα βασανιστήρια των 15 συλληφθέντων αντιφασιστών της μοτοπορείας στη Πλατεία Αμερικής δείχνει ότι ο Δένδιας στηρίζει τους νεοναζί.
Στις 28 Οκτώβρη πήραν πανελλαδική απάντηση κατά του ναζισμού και των μνημονίων οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει τις φασιστικές επιθέσεις και να ορίσει μέρα ειδικής συνεδρίασης για το ζήτημα αυτό.

7.         ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ

Το τελευταίο διάστημα η ΕΤΑΔ παρεμβαίνει για να σταματήσεις ένα καλλιτεχνικό πείραμα που έδωσε ζωή στη περιοχή του Ψυρρή και τη δυνατότητα συνέχισης θεατρικού και καλλιτεχνικού έργου μέσω μια πρωτοπόρας δράσης.
Καταθέτω φάκελο και ζητώ τη συγκρότηση επιτροπής του Δήμου για την στήριξη αυτής της δραστηριότητας με βάση και την απόφαση του 1ου Κοινοτικού Συμβουλίου.
(Πάρθηκε απόφαση στήριξης και ανάθεση στη Ν.Παπαχελά να παρέμβει εκ μέρους του Δήμου Αθήνας.Yπήρχε παρουσία επιτροπής καλλιτεχνών των οποίων σχετικό φάκελο κατέθεσα. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας)