Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση για τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις της Σύσκεψης 30 Ιούνη


Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ανακοίνωση για τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις της  Σύσκεψης 30 Ιούνη

    Η σύσκεψη που κάλεσε η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών στις 30 Ιούνη κατάληξε στις παρακάτω δραστηριότητες:
    Με την νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την είσοδο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή , το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μπορεί να αποτελέσει βασικό στήριγμα του αγώνα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας για την ανατροπή των μνημονίων της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης για να  αποτραπεί ταυτόχρονα  η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου και μετατροπής των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία και τη κρίση του ίδιου του συστήματος.
    Θα συνεχίσουμε σε κάθε γειτονιά να δίνουμε μάχη ενάντια  στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κινητοποιώντας την πλειοψηφία που στήριξε την αριστερά στις εκλογές με συντριπτικά ποσοστά. Αυτή  τη  Πέμπτη 5 Ιούλη καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση στη Νίκαια στη Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 7μμ.
    -Η απάντηση μας στη προκλητική κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής  Αυγής από την ΕΛΑΣ είναι η κλιμάκωση του αντιφασιστικού αγώνα παντού σε όλη την Ελλάδα,  στις γειτονιές, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους εργασιακούς  χώρους.
    Άμεσα, προχωράμε σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ στις γειτονιές  και στη συγκρότηση τοπικών επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ. Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που παλεύουν ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες και επιδιώκουμε τη κοινή δράση με κάθε συλλογικότητα  η φορέα. Στη Χαλκίδα θα στηρίξουμε μεγάλη τοπική εκδήλωση σε συνεργασία με συλλογικότητες της πόλης και τους μετανάστες.
    -Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη πανελλαδική διαδήλωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη. Επιδιώκουμε τη μαζική εγγραφή μεταναστών στην Ένωση Μεταναστών Εργατών ώστε να αποτελέσουν ενεργή δύναμη στους αγώνες ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις, ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Ανοίγουμε μέτωπο ενάντια στις απειλές των νεοναζί για επιθέσεις κατά μεταναστών μέσα στα νοσοκομεία, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία, τους εργασιακούς χώρους. Η επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων ήταν το πρώτο ανοιχτό βήμα της δράσης των νεοναζί και απαντήθηκε άμεσα από τη μαζική διαδήλωση στο Πέραμα.
    -Θα εκτιμήσουμε το κατάλληλο χρόνο για μια νέα μεγάλη αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση αξιοποιώντας τη θετική πείρα από τη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 8 Ιούνη.
    -Προχωράμε στη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης στις 14 Οκτώβρη στη Τεχνόπολη στο Γκάζι με κάλεσμα της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της Ένωσης  Μεταναστών Εργατών και της κίνησης « Καλλιτέχνες ενάντια  στους νεοναζί». Θα περιλαμβάνει μεγάλη συνέλευση, συζητήσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλία και θεατρικά δρώμενα.
    -Προετοιμαζόμαστε για τις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης με δεδομένης της εξαγγελίας της ΝΔ για κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών, για νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για «ανακατάληψη των πόλεων» με μαζικές απελάσεις μεταναστών.  Επιδιώκουμε το εργατικό , το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα να μπουν μπροστά με μεγάλες πρωτοβουλίες ενάντια στο ρατσισμό και τους νεοναζί. Ήδη, στα σχολεία γίνανε τα πρώτα βήματα με αποφάσεις των ΕΛΜΕ (πχ  Χανιά, Ζ ΕΛΜΕ, Β ΕΛΜΕ κα) και των συλλόγων Δασκάλων και θα ετοιμάσουμε ένα φθινόπωρο με πρωτοβουλίες δράσης των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
    Στη σύσκεψη πήραν μέρος μετανάστες και πρόσφυγες από Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία, Αίγυπτο, Αφρική, Ιράν, Αφγανιστάν κα. Επίσης, αγωνιστές από πολλές γειτονιές της Αθήνας, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες. Συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, αγωνιστές από λαϊκές συνελεύσεις και μεγάλη αντιπροσωπεία από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    Ανακοινώθηκε ότι η επόμενη σύσκεψη-συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας
    Την σύσκεψη συντόνισε η Αιμιλία Τζ’ίβα, συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλος και μέλος του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ. Εισηγητές  ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής  της ΚΕΕΡΦΑ, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος  της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, η Ραμπάπ Χασάν από την Μουσουλμανική  Ένωση Ελλάδος και την Αιγυπτιακή Κοινότητα.

Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, 6932828964, antiracismfascism@yahoo.gr