Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΝΔΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 26/7 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΓΡΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Δώρα Καμίνη στους Τροϊκανούς
-οι «μετακινήσεις» προσωπικού του ΟΠΑΝΔΑ προς απόλυση
-η αίτηση ακύρωσης της απόφασης δικαστηρίου που δικαίωσε 260 απολυμένους συμβασιούχους

Καλούμε το Δήμαρχο Καμίνη, τον  πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μπέη, το δημοτικό συμβούλιο να αποσύρουν το θέμα 2 με το οποίο προωθείται η μετακίνηση-απόλυση υπαλλήλων του ΟΠΑΝΔΑ.
Ως Συνήγορος του  Ράιχενμπαχ και λαγός της συγκυβέρνησης για απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση κατέληξε να διοικεί ο Δήμαρχος Αθήνας Καμίνης. Στους καιρούς της αύξησης της ανεργίας βάζει το δικό του χέρι για απολύσεις και συρρίκνωση των υπηρεσιών που κρατάνε αναγκαίες υπηρεσίες για τους δημότες συμβάλλοντας στην εξάπλωση της φτώχειας αλλά και της υποβάθμισης της ζωής στις γειτονιές της Αθήνας.
 Κατά τα άλλα του φταίνε οι συνδικαλιστές, η αριστερά, οι μετανάστες που δεν τον αφήνουν απερίσπαστο να γκρεμίσει ο,τι προλαβαίνει για χάρη της εκάστοτε κυβέρνησης και της Τρόικα που πάγια στηρίζει αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι τόσο πρόθυμος υπηρέτης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που πιάνει πρώτος τη νήμα των επιθέσεων που ξεδίπλωσε ο Σαμαράς κατά των απεργών χαλυβουργών ενώ φροντίζει να μην μένει πίσω σε ρατσιστικά παιχνίδια στο πλευρό του Ν.Δένδια δεσμευόμενος ότι θα φτιάξει στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Δήμο Αθήνας. Την ίδια ώρα μας ράβουν νέο κοστούμι περικοπών 11,5 δις με κόψιμο συντάξεων, εφ άπαξ αλλά και τρομακτικών περικοπών κύρια στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με ιδιαίτερο κυνισμό η δημοτική αρχή Καμίνη μπήκε μπροστά καταδιώκοντας στα δικαστήρια 260 συμβασιούχους που έλπιζαν σε συνέχιση της δουλειάς τους.Τι απέγιναν οι υποσχέσεις ότι θα δεχτεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων; Τώρα με τις αναδιαρθρώσεις ανοίγει τη πόρτα για επιθέσεις σε όλο το Δημόσιο τομέα με τη πρωτοπόρα υπέρ των Τροικανών και Μνημονιακών ζόμπι μελέτη που ανακάλυψε πλεονάζον προσωπικό εκεί που όφειλε να προτείνει σχέδια κάλυψης των αυξημένων λόγω κρίσης αναγκών.
Άλλωστε τα σκάνδαλα στο συγκεκριμένο οργανισμό αναδύουν μπόχα και όχι άρωμα εξυγίανσης για το καλό όλων, εργαζόμενων και δημοτών.
Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά για να εμποδίσουν τη διάλυση και τις απολύσεις που φέρνει η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και μνημονίων για την συνέχιση της εξυπηρέτησης του χρέους και παραμονής στην ευρωζώνη πάση θυσία για χάρη των Τραπεζιτών. Είναι ώρα να απαιτήσουμε να αποδώσει το κράτος τα εκατομμύρια που παρακρατεί ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Δήμοι. Δεν θα αφήσουμε να ξεδιπλωθεί μια εκστρατεία τάχα για πλεονάζον προσωπικό που οδηγεί σε απολύσεις για καμιά υπηρεσία του Δήμου.
Αν ο Δήμαρχος Καμίνης δεν μπορεί να διεκδικεί να παραιτηθεί πρίν το διώξει ο ίδιος ο αθηναϊκός λαός.
Σήμερα στις 7.30μμ διαδηλώνουμε στη Πλατεία Κλαυθμώνος κατά της επίσκεψης Μπαρόζο, σε αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς ενάντια στη καταστολή, για να βάλουμε μπροστά τα αιτήματα για απαγόρευση των απολύσεων, διαγραφής του χρέους, έξοδο από το ευρώ, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο των Τραπεζών.      Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες με απεργίες και καταλήψεις ώστε να πάρουν το μήνυμα πριν αποθρασυνθούν. Στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη χρειάζεται να είναι ηχηρό!

-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΝΔΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 26/7 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ  ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 26/7 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 7.30ΜΜ, ΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ