Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΓΙΑ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Το Υπουργείο Εσωτερικών  απλώνει τα «ξερά» του κατά της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Τον Θανάση Ξηρό, το Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών έβαλε μπροστά ως λαγό ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης για να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία ακόμη και τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με την εγκύκλιο που ανάρτησε το aftodioikisi.gr. Απλώνουν τα χέρια τους στα πιο ιερά δικαιώματα της εργατικής τάξης και παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα!
Άραγε δεν γνώριζαν ότι η Πρωτομαγιά πέφτει μέσα στη τρέλα της διοργάνωσης των εκλογών όταν αποφάσιζαν αυτή την ημερομηνία;
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης των θυσιών των εργατών των εργατών όλου του κόσμου στο αγώνα για το οκτάωρο, στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Φέτος είναι μέρα αγώνα ενάντια στα Μνημόνια της χρεοκοπίας και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η όποια κυβέρνηση προκύψει Μέτα τις εκλογές. Είναι μέρα αντίστασης στις απολύσεις από τη Χαλυβουργία μέχρι τη Ελευθεροτυπία, αντίστασης στο δικαίωμα στο συνδικαλισμό με τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την ισοπέδωση των μισθών στα όρια του επιδόματος πρόνοιας. Είναι μέρα που η εργατική τάξη θα δείξει τη δύναμη της απέναντι στα αφεντικά.
Αυτή τη μέρα θέλει να καταργήσει ο κ.Γιαννίτσης για να προλάβει τάχα να είναι έτοιμος ο εκλογικός μηχανισμός…με απλήρωτους τους εργαζόμενους αφού επιχειρεί να κουτσουρέψει το επίδομα.
Η εγκύκλιος είναι ένα κακόγουστο αστείο γι αυτό πρέπει να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων.
Και σε αυτό το αντεργατικό μέτρο οι εργαζόμενοι στους Δήμους πρέπει να κάνουν ανταρσία!
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας, 6932828964