Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κακλαμάνης κατά Καμίνη η πως «δύο γάιδαροι μαλώνανε»… στις πλάτες των αστέγων!

Με καθυστέρηση κάποιων  ημερών (γιατί άραγε;)  ομίλησε  ο τέως Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης για την αντιμετώπιση Γ.Καμίνη  σε βάρος των αστέγων και ιδιαίτερα για  την σκανδαλώδη αντιμετώπιση του κλειστού Ξενοδοχείου των Φτωχών»-Εστία Αθηνών στην Πατησίων 221.
Προκαλεί όμως τον κοινό νου ο κ.Κακλαμάνης που δεν άσκησε καμία κριτική στα ελλιπή μέτρα για τους αστέγους επί μέρες να έρχεται να μας θυμίσει το δήθεν «γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας» επί  θητείας του ιδίου. Ο ίδιος έστρωσε το έδαφος για την σημερινή κατάντια στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου λειτουργώντας σαν βαστάζος των πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Έτσι φτάσαμε οι υποδομές για άστεγους να είναι πλήρως υποβαθμισμένες  και να συνεχίζεται η ίδια εγκληματική πολιτική σήμερα.
Τι να έχει να προτείνει άραγε ο κολλητός του Αντώνη Σαμαρά που σήμερα χέρι-χέρι με το Καρατζαφέρη και τον Γ.Παπανδρέου σπέρνουν τη φτώχεια και το ξεσπιτωμό χιλιάδων με τα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων για χάρη των Τραπεζών, της Τρόικα, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μήπως πέφτουν από τον ουρανό οι άστεγοι η είναι άνθρωποι που χάσανε  τα σπίτια τους και σήμερα τα έχουν οι Τραπεζίτες; Δεν βρήκε μία λέξη να πει για την αποστολή των Αστυνομικών δυνάμεων, πρώτα κατά της συνέντευξης-διαμαρτυρίας στην Εστία  Αθηνών και έπειτα κατά της καταστολής των αστέγων και των αλληλέγγυων στο κλειστό κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου. 
Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική για την κατοικία όπου κάθε άνθρωπος , κάθε οικογένεια θα έχει μία στέγη και όχι να την χάνει από τα αρπακτικά τω Τραπεζών. Είναι δικαίωμα η κατοικία και όχι εμπόρευμα. Και χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα με το άνοιγμα κτιρίων αχρησιμοποίητων του Δήμου, των Τραπεζών, της Εκκλησίας και άλλων ιδρυμάτων.
Υπόθεση του ίδιου του κινήματος που καταδιώκουν με εισαγγελείς ,ΜΑΤ, οι κυβερνήσεις και οι  Δήμαρχοι της Τρόικα και όχι της ΝΔ και των ακροδεξιών φίλων της στην συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στο χώρο της φιλόξενης Αγοράς της Κυψέλης ανοίγει δημόσια τη συζήτηση για τα μέτρα που χρειάζονται εδώ και τώρα.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964