Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Με εντολή Καμίνη-Καμπύλη αστυνομικοί προσήγαγαν εργαζόμενο του 9.84 στο ΑΤ Ταύρου

Ξεπέρασε κάθε όριο εργοδοτικής μανίας ο Δήμαρχος και ο διευθυντής του 9.84 Τ.Καμπύλης με τη κλήση της Αστυνομίας ώστε να προσαγάγουν ηχολήπτη που εργάζονταν στη βάρδια του. Οι αρχιερείς του Μνημονίου και στυγνοί τοποτηρητές της Τρόικα εξάντλησαν την εργοδοτική τους μανία και το «νομικό» πολιτισμό τους με ασκήσεις αστυνομικής τρομοκρατίας για τις οποίες χρειάζεται να λογοδοτήσουν.
Πήγα στο ΑΤ Ταύρου μαζί με το σωματείο της ΕΤΕΡ και το πρόεδρο της Δ.Καμαρινόπουλο και δεν πίστευα αυτά που άκουσα από τους αστυνομικούς που είχαν προσαγάγει τον εργαζόμενο! Προσήγαγαν εργαζόμενο για να δουλεύει σωστά ο Σταθμός με βάση ποιο έγκλημα άραγε; Το ότι εργάζονταν στη βάρδια του; Εχει φτάσει στο σημείο να είναι τόσο ανίκανη η διεύθυνση και ο Δήμαρχος που χρειάζονται την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος για να επιβάλουν το παραλογισμό τους;
Κάποιος πρέπει να πει στο κύριο Καμίνη ότι εξελέγη Δήμαρχος και όχι Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άλλωστε όταν τα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους όπως το ΣΕΠΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρόσφεραν εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου, η εργοδοσία οφείλει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τέτοιες αποφάσεις, να καταβάλλει κανονικά τους μισθούς και όχι να φωνάζει την Αστυνομία.
    Δεν έχει τέλος ο αυταρχικός κατήφορος Καμίνη και των μη εκλεγμένων-διορισμένων διευθυντών του. Δεν έχει όριο η διαρκής επίθεση κατά των εργαζόμενων και των συνδικάτων με στόχο την επιβολή των απολύσεων.
    Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να καταδικάσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές τακτικές και να υπερασπίσουν με κάθε μέσο το δικαίωμα στη δουλειά από τα κάθε είδους εγκάθετα όργανα της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου και της Τρόικα.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας