Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σχεδιάζει αστυνομική επέμβαση ο Δήμαρχος Καμίνης στην Αγορά της Κυψέλης;


ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

                Ο Δήμαρχος Καμίνης πήρε τη πρωτοβουλία να εκκενώσει την Αγορά της Κυψέλης από τους κατοίκους που επί πέντε χρόνια τώρα εμποδίζουν τη κατεδάφιση και τη παράδοση του χώρου σε ιδώτες αναπτύσσοντας δραστηριότητες που μάλλον ο ίδιος ο Δήμος όφειλε να πρωτοστατεί 
                Ένας χώρος που πλήγωνε την καρδιά της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, εγκαταλειμμένος επί επτά χρόνια, μετατράπηκε σε κέντρο δημιουργικής δραστηριότητας και αυτενέργειας εκατοντάδων δημοτών, εκπαιδευτικών, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, κινημάτων υπεράσπισης δικαιωμάτων ντόπιων και μεταναστών.
                Η εναλλακτική λύση της Δημοτικής Αρχής επι  νεοδημοκρατικών εποχών της Μπακογιάννη και του Κακλαμάνη  ήταν η μετατροπή σε άλλο ένα γκαράζ για χάρη κάποιου «τυχαίου» εργολάβου. Εμποδίστηκε στη πράξη με τη δράση των κατοίκων εγκαινιάζοντας πριν πέντε χρόνια ένα χώρο όπου έγιναν και γίνονται μέχρι τώρα εκατοντάδες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού χαραχτήρα, προβολές , θέατρο, συναυλίες, μαθήματα σε μετανάστες, παρουσιάσεις έργων μαθητών από τα δημόσια σχολεία, ακόμη και η ενημέρωση των απογραφέων φέτος. 
                 Αυτός ο χώρος βρίσκεται στο στόχαστρο δεξιών, ακροδεξιών και φασιστικών οργανωμένων πρωτοβουλιών του ΛΑ.Ο.Σ και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να σταματήσει να αποτελεί κέντρο δραστηριότητας  που δεν εμπίπτει στα νεοφιλελεύθερα σχέδια παράδοσης των ελεύθερων χώρων στους μεγαλοεπιχειρηματίες εργολάβους αλλά και στα ρατσιστικά σχέδια δήθεν «ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου» όπως συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι μεταξύ Καμίνη, Πάγκαλου και Παπουτσή.
                Η νέα Δημοτική Αρχή Καμίνη ενώ διακήρυξε ότι θα συνεργαστεί με τα κοινωνικά κινήματα της πόλης και ζήτησε μάλιστα την υποστήριξη τους για αν κερδίσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε κάθε ελεύθερο χώρο που υπεράσπισαν απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη αποδίδοντας του τον τίτλο του Ομέρ Πριόνι.. Επιτέθηκε, στους συμβασιούχους του Δήμου στέλνοντας στην ανεργία  αρκετούς από αυτούς. Οδήγησε στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους. Ζήτησε επέμβαση των ΜΑΤ κατά των «αγανακτισμένων» του Συντάγματος. Στάθηκε ανταγωνιστική στη δράση κατά των χαρατσιών της ΔΕΗ στις γειτονιές.  Στέλνει κάθε τόσο τα ΜΑΤ μαζί με την Δημοτική Αστυνομία στις πύλες των σχολών αμφισβητώντας ακόμη και το πανεπιστημιακό άσυλο, αποδεικνύοντας ότι οι υποσχέσεις της για θεσμοθέτηση αγορών για τους μετανάστες ήταν λόγια του αέρα. Έκοψε ακόμη και το νερό σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων !
                Είναι σαφές ότι το πρόβλημα των άστεγων και της πείνας στην Αθήνας χρειάζεται λύσεις που ο ΚΥΑΔΑ δεν τις καλύπτει και δεν τις αντιμετωπίζει. Για την ώρα ο Δήμος ξηλώνει παγκάκια στην Κλαυθμώνος για να τους διώξει για αλλού.  Θα επιταχθούν επιτέλους κλειστά ξενοδοχεία και ξενώνες για τους άστεγους η θα γίνουν «συμβάσεις»  όπως με το Μιράζ όπου θα ζητάει ο Δήμος ενοίκιο 200 ευρώ το μήνα; Θα προχωρήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο στην σίτιση των μαθητών που πεινάνε στα σχολεία σε συνεργασία με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και τις σχολικές επιτροπές;
                Η επίθεση στην Ανοιχτή Αγορά της κυψέλης δείχνει ότι ο Δήμαρχος κινείται με πυξίδα τα Μνημόνια του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνηση Τραπεζιτών, ΤροΪκανών και φασιστών, την διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών που στο 6ο διαμέρισμα ήδη έχει προχωρήσει με το κλείσιμο του Δημοτικού ιατρείου, το σταμάτημα χτισίματος σχολείων όπως στο 39ο Λύκειο όπου οι μαθητές διδάσκονται στα υπόγεια μαζί με τα ποντίκια και τις κατσαρίδες. Όσο για παιδικές χαρές επαφίενται  στη μεγάλη καρδιά των επιχειρηματιών αν θελήσουν να βάλουν τη ταμπέλα τους σε κάποια από αυτές.
                Οι ελεύθεροι χώροι από τις πλατείες μέχρι τους χώρους όπου τα κινήματα δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής δραστηριότητας και όχι κατάρρευσης πρέπει να στηριχτούν και όχι να εμποδιστούν με τη καταστολή.
                Οι  εργαζόμενοι και η νεολαία της γειτονιάς πρέπει να στηρίξουν τώρα τον αγώνα για να υπάρχει ένα πνεύμονας αντίστασης και πολιτισμού ενάντια σε όσους θα ήθελαν να γίνει γκέτο.