Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

OΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΜΙΝΗ   ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ , ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


Ο αντεργατικός κατήφορος Γ.Καμίνη, που βάζει στο πάγκο του χασάπη τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων, δεν έχει τέλος. Μόλις πριν από 15 μέρες η δημοτική αρχή Καμίνη διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους του ΟΝΑ ότι δεν πρόκειται να γίνει συγχώνευση με ΠΟΔΑ και ΔΑΜΣ και τώρα τρέχει άρον-άρον να την περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο!
Η αιφνιδιαστική πρόταση συγχώνευσης ΠΟΔΑ-ΔΑΜΣ-ΟΝΑ σε έναν Οργανισμό με απλά λόγια σημαίνει ότι από το σύνολο των 1200 εργαζομένων σήμερα, μετά τη συγχώνευση θα μείνουν 400-500 εργαζόμενοι! Οι υπόλοιποι, ως «πλεονάζον προσωπικό, θα βρεθούν είτε σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου ή του δημοσίου ή στην «εφεδρεία»-ανεργία. Η παράταξη Καμίνη παίρνει την επιλογή να υλοποιήσει τα μέτρα της εφεδρείας, του Καλλικράτη, του Μνημονίου και της Τρόικα, πριν ακόμη και από τους Υπουργούς της νέας συγκυβέρνησης...
Η συγχώνευση αυτή μόνο αποτέλεσμα θα έχει να διαλυθούν οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που προσέφεραν οι Οργανισμοί αυτοί δωρεάν στους δημότες, σε μια περίοδο που τις έχουμε περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη: η Δημοτική Βιβλιοθήκη,  Δημοτική Πινακοθήκη, η λαϊκή επιμόρφωση, τα Δημοτικά γυμναστήρια, η Φιλαρμονική, τα Μουσικά Σύνολα απειλούνται με κλείσιμο. Θεσμοί που υπάρχουν από τον προηγούμενο αιώνα, που επιβίωσαν δύο πολέμων και μιας χούντας συνεχίζοντας να προσφέρουν στο λαό της Αθήνας, διαλύονται από τη Χούντα της Τρόικας.
Ο Γ.Καμίνης έχει μετατραπεί στον πιο πιστό υπηρέτη των κυβερνήσεων στα αντεργατικά σχέδια. Στις παρελάσεις της 28 Οκτώβρη, την μέρα που οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έστελναν τον Παπανδρέου στα αζήτητα, ο Γ. Καμίνης απειλούσε με απόλυση τους μουσικούς της Φιλαρμονικής που μας έκαναν όλους υπερήφανους βάζοντας μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα. Λίγες μέρες μετά επιτηρούσε επιχείρηση παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου από τα ΜΑΤ στη Νομική φαντασιωνόμενος ότι ενισχύει την εμπορική επιχειρηματικότητα στη πόλη χτυπώντας τους μετανάστες μικροπωλητές! Την ίδια περίοδο, που ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της χώρας παίρνουν πρωτοβουλίες ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ που απειλεί να συσκοτίσει σπίτια για να ξεπληρωθεί από το ρημαγμένο εισόδημα του κόσμου το χρέος προς τους Τραπεζίτες, ατάραχος ο Καμίνης συνεχίζει τις περικοπές και προωθεί τις απολύσεις.
    Ο Γ.Καμίνης πρέπει να  βρει μπροστά του την ίδια οργή και αγανάκτηση που ξήλωσε τον Παπανδρέου και τώρα οργανώνεται για να αποκρούσει τις ίδιες επιθέσεις από την συγκυβέρνηση Τραπεζιτών,  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ.
    Τα σωματεία εργαζόμενων είναι ώρα να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους με δυναμικές μορφές αγώνα, πιάνοντας την σκυτάλη της κατάληψης και της απεργίας. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν κάθε αυταρχικό μέτρο της διεύθυνσης Καμίνη με μαζικές συνελεύσεις και  απεργιακές επιτροπές και να προωθήσουν μια άλλη λειτουργία των υπηρεσιών ενάντια στα σχέδια διάλυσης. Έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας που θα αποδιαρθρώσει τις υπηρεσίες και θα στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Έχουν τη δύναμη να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Ο λαός της Αθήνας θα σταθεί στο πλευρό τους!
    Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποσύρει το θέμα της συγχώνευσης των οργανισμών ΠΟΔΑ-ΔΑΜΣ-ΟΝΑ και να φέρει στην ημερήσια διάταξη το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ που έχει ξεσηκώσει την αγανάκτηση όλων των δημοτών.
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των Σωματείων ΠΟΔΑ-ΟΝΑ-ΔΑΜΣ τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στη 1 μμ έξω από το Δημαρχείο (πλ. Κοτζιά).