Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο ΛΟΧΙΑΣ Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΘΑ ΠΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟXΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!


Στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι σε όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών ακυρώνοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσουν την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το «κούρεμα» του χρέους με πασαρέλα επισήμων στις εξέδρες. Εργαζόμενοι με τα πανό τους, μαθητές μέσα στη παρέλαση απέστρεφαν το πρόσωπο τους όπου έγινε παρέλαση, εκπαιδευτικοί φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια. Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις η μαζική κατακραυγή έδιωξε τους επίσημους εκφραστές μιας πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους με τα άγρια χαράτσια, τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την εφεδρεία-απόλυση.
Αυτές οι κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια των μεγάλων απεργιών με κορύφωση τη 48ωρη Γενική Απεργία, τις καταλήψεις Υπουργείων, Οργανισμών, της μεγάλης απεργίας και των καταλήψεων σε όλους τους Δήμους της χώρας. Μπορεί η κυβέρνηση με τους 153 βουλευτές να ψήφισε τα μέτρα ωστόσο οι εργαζόμενοι και η νεολαία έστειλαν το δικό τους μήνυμα της αντίστασης, της ανυποχώρητης πάλης και της ανυπακοής.
Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζόμενων της μπάντας του Δήμου της Αθήνας να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στο μουσικά όργανα. ‘Ηταν μια πράξη στα πλαίσια της συνδικαλιστικής τους δράσης, μια διαμαρτυρία με την οποία ένωσαν τη φωνή τους με την πλειοψηφία του κόσμου που είναι οργισμένη με τα σφαγιαστικά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικα.
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης για άλλη μια φορά καταφεύγει στη καταστολή της δράσης των εργαζόμενων για να υπηρετήσει τη άθλια πολιτική της κυβέρνησης. Ο άνθρωπος που στηρίζει με πάθος  κάθε μέτρο της κυβέρνησης που σπέρνει τη φτώχεια και τη εξαθλίωση για να σωθούν οι Τράπεζες και το κεφάλαιο, ο άνθρωπος που έστειλε στα δικαστήρια τους απεργούς των Δήμων, που στήριξε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς κουνάει τώρα το ραβδί της τιμωρίας με απόλυση σε ανθρώπους που ξέρουν  να κουνάνε την μπαγκέτα μιας ορχήστρας.
O Δήμαρχος να σταματήσει τώρα τις απειλές και να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε διώξεις.  Να αντιληφθεί ότι ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν είναι αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά τους ως λοχία  και τσιράκι της κυβέρνησης, της λιτότητας, των χαρατσιών, των απολύσεων και της καταστολής.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να καταδικάσουν την απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη και να κλιμακώσουν το αγώνα για να σώσουμε τις δημοτικές υπηρεσίες από το «κούρεμα» των κυβερνητικών περικοπών.