Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

16/102011


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η κυβέρνηση πανικόβλητη, μπροστά στο κορυφούμενο κύμα απεργιών και καταλήψεων προχωράει σε μια πρωτοφανή κατασταλτική και συκοφαντική εκστρατεία. Αποκορύφωση αποτελεί η   επίθεση κατά της απεργίας των εργαζόμενων στους Δήμους. Αφορά όλους τους εργαζόμενους που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τους αγώνες και  τις καταλήψεις στα Υπουργεία με την μεγάλη Γενική Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη. Ο περιφερειάρχσης Σγουρός και ο  Δήμαρχος Καμίνης πρωτοστατούν  στην επιχείρηση καταστολής και απεργοσπασίας που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση κατά των απεργών στους Δήμους. Μάλιστα ο Καμίνης επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο στην επιβολή «νόμου και τάξης» χρησιμοποίησε νόμους της Μεταξικής φασιστικής δικτατορίας και βασιλικά διατάγματα για να στηρίξει την προσφυγή του στα δικαστήρια κατά της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσφυγή στα δικαστήρια κατά της συμμετοχής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Γενική Απεργία στις 19-20 Οκτώβρη είναι τρανταχτή απόδειξη ότι στηρίζει ένθερμα τη κυβερνητική εκστρατεία κατά των συνδικάτων που απεργούν για να μην περάσουν τα μέτρα του πολυνομοσχέδιου με την εφεδρεία-απόλυση, την ισοπέδωση των μισθών, τα άγρια χαράτσια. Δεν έχει καν στην στήριξη των δικών του δημοτικών συμβούλων που σε πρόταση της αριστεράς για απόσυρση της προσφυγής άλλοι προτίμησαν να απέχουν, δύο σύμβουλοι ψήφισαν λευκό και δύο κατά της προσφυγής στα δικαστήρια στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.
Μάλιστα η απεργοσπασία του Σγουρού και του Καμίνη πάει χέρι-χέρι με τις απειλές Καστανίδη για κατάργηση των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων στη καθαριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η επίκληση της απειλής της υγείας των δημοτών είναι σκάνδαλο. Όταν έρχεται από υπουργούς και Δημάρχους που κλείνουν νοσοκομεία. Η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Υγεία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζόμενων γι αυτό στηρίζουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ανατραπεί η κυβέρνηση.
Καταδικάζουμε την χρησιμοποίηση του απεργοσπαστικού μηχανισμού ιδιωτικών εταιριών με τη κάλυψη του περιφερειάρχη Σγουρού. Ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητα και έχουν το θράσος να προβάλλουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες με την συγκρότηση απεργοσπαστικού μηχανισμού.
Θα είμαστε στο πλευρό των απεργών και θα στηρίξουμε έμπρακτα το δικαίωμα στη απεργία με οποιοδήποτε μέτρο στήριξης της απεργίας αποφασίσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους. 
Με την κλιμάκωση της απεργίας θα τους κλείσουμε το δρόμο!