Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ



Το δημόσιο σχολείο δέχεται τεράστια επίθεση μέσα από την ουσιαστική διακοπή της χρηματοδότησης του, μέσα από τις χιλιάδες συγχωνεύσεις–καταργήσεις σχολείων, το ουσιαστικό σταμάτημα των διορισμών εκπαιδευτικών. Τα σχολεία αγωνίζονται να λειτουργήσουν με 28 και 29 μαθητές ανά τμήμα, χωρίς βιβλία, χωρίς χρήματα, με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών.
Το τελευταίο διάστημα εκδηλώνονται και εξαπλώνονται εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις παράλληλα με τις καταλήψεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σαν στόχο έχουν να εμποδίσουν την κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της  ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ με αιχμή τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της Διαμαντοπούλου.
Η δημοτική αρχή Γ. Καμίνη απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την πολιτική του Υπουργείου παιδείας, έχει επιλέξει από τη πρώτη στιγμή να στηρίζει την  κυβέρνηση του Μνημόνιου και του Μεσοπρόθεσμου στο χώρο της εκπαίδευσης με την πλήρη συμφωνία για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων με τις περικοπές στις δαπάνες για τα σχολεία που φθάνουν τα  610.000 ευρώ.
Έχει όμως επιλέξει να στηρίζει και την πολιτική της άμεσης καταστολής των μαθητικών αγώνων με επεμβάσεις εισαγγελέων, και αστυνομίας.
Έτσι λοιπόν παρατηρείται το φαινόμενο πρόεδροι των  σχολικών  επιτροπών να πρωτοστατούν σε επιχειρήσεις εκφοβισμού μαθητών και γονιών σε υπό κατάληψη σχολεία, ενώ σχολικές επιτροπές να εκδίδουν ανακοινώσεις για το πόσο κακό κάνουν στο δημόσιο σχολείο οι μαθητικές καταλήψεις.
Αντί  να ασχοληθούν με την επίλυση των καυτών προβλημάτων των σχολείων μετατρέπονται σε παιδονόμους και χωροφύλακες των μαθητών απαιτώντας επεμβάσεις εισαγγελέων για την καταστολή των καταλήψεων.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τους μαθητές να καταδικάσουν τις κατασταλτικές επιθέσεις του Δήμου Αθηναίων και να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που βάλλεται βάναυσα από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να αφήσει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία και κτίρια προκειμένου να ξεπληρώσει τις απαιτήσεις των δανειστών.
Οι αγώνες των μαθητών είναι μέρος του αγώνα όλων των εργαζόμενων για την ανατροπή των ληστρικών μέτρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου γι αυτό αξίζουν την ολόψυχη συμπαράσταση μέχρι την δικαίωση τους.