Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΊΚΑ,ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Δήλωση Π.Κωνσταντίνου για τον αγώνα των συμβασιούχων Δήμου Αθήνας:
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους  του Δήμου Αθηναίων στην υπηρεσία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών που προχώρησαν σε αποκλεισμό του χώρου εργασίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.  Οι  απολύσεις είχαν κάνει μαρτύριο την δουλειά των ελάχιστων εναπομεινάντων εργαζόμενων αφού σαράντα απολύθηκαν. Οι ουρές των μεταναστών έγιναν ατελείωτες ενώ μοιράζονταν χαρτάκια προτεραιότητας στις 4πμ !
    Είναι καιρός να κλιμακωθεί η πίεση των σωματείων των εργαζόμενων στον Δήμο της Αθήνας με απεργιακές κινητοποιήσεις με βάση τις αποφάσεις που ήδη έχουν πάρει. Η αναμονή δικαστικών αποφάσεων η ενός νέου γύρου διαλόγου-κοροιδίας με το Υπουργείο Εσωτερικών θα στείλει στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.
    Η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας την Άνοιξη με την μαζική συμμετοχή και την συμπαράσταση όλων είχε εμποδίσει το προχώρημα των απολύσεων. Αυτή τη σκυτάλη χρειάζεται να ξαναπιάσουν οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί ενωμένοι, αποκρούοντας τις σειρήνες του ψεύτικου ρεαλισμού και της διάσπασης, της αντιπαράθεσης εργαζόεμων στη καθαριότητα με διοικητικούς. Δεν περισσεύει κανένας.
Αποκρούουμε τις απολύσεις διότι ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών όπως τη μεταφορά της αποκομιδής σε εργολάβους και άλλους αετονύχηδες. Είμαστε αντίθετοι με την εισβολή των προγραμμάτων των ΜΚΟ στις υπηρεσίες των Δήμων που μετατρέπουν την μόνιμη σταθερή και αναγκαία εργασία σε «εθελοντική» απασχόληση σε συνθήκες μαύρης προσωρινής σκλαβιάς με πεντάμηνα ανακύκλωσης της ανεργίας.
Ανυποχώρητα διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Να δώσουμε δυναμικό παρών στην ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις φοιτητικές καταλήψεις, για να πάρουν πίσω το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, για να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση που τα εφαρμόζει πραξικοπηματικά.
Ας πάρει το μήνυμα ο Δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης, να σταματήσει εδώ και τώρα τις απολύσεις. Ας πάψει πλέον να παίζουν το ρόλο του υπηρέτη της κυβέρνησης και της Τρόικα.