Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΠΛΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟY

 
Την μάχη για την ζωή του στην εντατική του Κρατικού της Νίκαιας μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση δίνει ο τριαντάχρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε προθανάτια κατάσταση μετά από βάρβαρα χτυπήματα στο κεφάλι από αστυνομικό των ΜΑΤ στο Σύνταγμα και ενώ η απεργιακή διαδήλωση της Πανεργατικής βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Η αγριότητα της επίθεσης φάνηκε από τα πολλαπλά χτυπήματα που έφερε στο κρανίο ενώ έπεσε σε βαθύ κώμα.
Αυτή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που  σήμερα με την μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία και τις ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δεν θα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που κλιμακώνουν τις επιθέσεις με κλεισίματα νοσοκομείων, σχολείων, ιδιωτικοποιήσεις και λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
Οι απρόκλητες  δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά της απεργιακής διαδήλωσης με δεκάδες τραυματίες είναι μια επίδειξη πυγμής της χρεοκοπημένης κυβέρνησης του Μνημόνιου που μπροστά στα αδιέξοδα της επιλέγει την καταστολή των αγώνων και τη χυδαία επίθεση ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη αριστερά.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ  και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίζεται στην συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να επιβάλει τη πολιτική της. Στοχοποιεί την αριστερά, την νεολαία και τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον οργισμένο κόσμο από την αποτυχία των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!
Μια πανικόβλητη κυβέρνηση μετά την επιτυχία της Πανεργατικής είναι επικίνδυνη και χρειάζεται να συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τους αγώνες μέχρι να φύγει μαζί με το Μνημόνιο, μέχρι να τους πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν στις δουλειές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την κοινωνική ασφάλιση μας, μέχρι να διαγράψουν το ληστρικό χρέος στους Τραπεζίτες.