Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤAΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΗ, 2.30ΜΜ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Τη Δευτέρα 21 Μάρτη τόσο τα σωματεία εργαζόμενων του Δήμου Αθήνας όσο και συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών καλούν σε μαζικές εκδηλώσεις έξω από το Δημαρχείο.
Όλη τη προηγούμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε να διαλυθούν τα σχολεία της γειτονιάς για να γίνουν μαγαζιά της αγοράς.  Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας με την μαχητική  και μαζική διαδήλωση υπό βροχή έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθούν οι συμβασιούχοι για χάρη της πολιτικής Καμίνη που κάνει πλάτες στη κυβέρνηση του Μνημονίου.
Ο Γ.Καμίνης επιδιώκοντας πλήρη απογαλακτισμό με το παρελθόν του Συνηγόρου του Πολίτη πρότεινε κατάργηση του δικαιώματος στη διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας όπως χρόνια τώρα πρότειναν δυνάμεις του μπλόκ των μεγαλοεμπόρων, του ΣΕΒ, της Δεξιάς και των φασιστών! Ανακάλυψε ότι η κρίση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας οφείλεται στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων αντί στην κρίση ενός συστήματος που η λογική του κέρδους αφήνει πίσω της συντρίμμια και καταστροφές για τις οποίες η κυβένρηση φτιάχνει σχέδια διάσωσης των Τραπεζών!
Η διέξοδος είναι το σταμάτημα της πληρωμής του χρέους και των τόκων στους Τραπεζίτες, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο των Τραπεζών ώστε να αλλάξουμε ριζικά τις προτεραιότητες. Να δώσουμε λεφτά για την εκπαίδευση, για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων. Αν ο Γ.Καμίνης υποκύπτει στα διλήμματα και μετατρέπεται σε υπηρέτη της κυβερνητικής επίθεσης, οι εργαζόμενοι έχουν σαν μοναδική ελπίδα για να σώσουν τις δουλειές και τις υπηρεσίες για τις ανάγκες των εργαζόμενων της Αθήνας μέσα από την κλιμάκωση των απεργιών και των καταλήψεων για μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι για εναλλασσόμενες βάρδιες στην ανεργία και την υποαπασχόληση.