Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Δεν ανήκουμε στο τόξο της συναίνεσης για τον Γ. Καμίνη που σφίγγει το χέρι στους νεοναζί

Οι μάσκες έπεσαν από τη πρώτη συνεδρίαση αλλά και την δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση(!) του Δήμου Αθήνας.
 Η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στα αντεργατικά μέτρα των απολύσεων των συμβασιούχων στον Δήμο και όλα τα άδικα μέτρα με τη μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση της ανεργίας και των τιμών των βασικών αγαθών εκφράστηκε με το πιο απροκάλυπτο τρόπο στη κατανομή θέσεων που επιβάλλει ο Καλλικράτης. Πόσο «νέα» είναι άραγε η διαχείριση Γ.Καμίνη όταν μέλη του ψηφοδελτίου του ψήφιζαν πανηγυρικά εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ για τη θέση του Γενικού Γραμματέα; Ακόμη και τη Χρυσή Αυγή προσκάλεσαν στη παρέα της συναίνεσης!
Έφτασαν στην κατάντια αρχικά δέκα από τους συμβούλους του Γ.Καμίνη  και μετά στην τελική ψηφοφορία έξι να ψηφίζουν τον εκπρόσωπο των νεοναζιστών της Χρυσής  Αυγής στην Επιτροπή για την Ποιότητα Ζωής(!) ως αναπληρωτή! Είναι ένα μήνυμα πόσο δημαγωγικά και ψεύτικα είναι τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά κηρύγματα του νέου Δημάρχου και της παράταξης του ενώ στη πράξη ο ρατσισμός της κυβέρνησης, η συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ του Παπουτσή και τους νεοναζί παραμένει σε πλήρη ισχύ. Καμιά αυταπάτη λοιπόν αλλά μαζικός ξεσηκωμός για να πετύχει το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη και η συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι θέσεις άλλωστε του Γ.Καμίνη είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον υπουργό του  Ραγκούση που προωθεί τις απολύσεις συμβασιούχων. Ακόμη και για τη μη ποινικοποίηση τω απεργιών των εργαζόμενων του Δήμου δεν δεσμεύτηκε ενώ δήλωσε κυνικά ότι δεν δεσμεύεται από την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων!
Δυστυχώς σε αυτά τα συναινετικά παιχνίδια της κυβέρνησης ενέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανοιχτή Πόλη στέλλοντας λάθος μήνυμα στον κόσμο που γκρέμισε τη διαχείριση Κακλαμάνη μέσα από ανυποχώρητους αγώνες και καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει «έλεγχος» μέσα από τις επιτροπές όπου θα εφαρμόσουν άμεσα το Μνημόνιο και τις περικοπές του Καλλικράτη.
    Έτσι κι αλλιώς η γραφειοκρατική κυριαρχία που επιβάλλει ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής στις εκλογές ολοκληρώνεται από τη μετατροπή της μειοψηφίας σε άκακο κατοικίδιο του συστήματος. Αυτό το ρόλο δεν θα το παίξουμε κουνώντας την ουρά μας απέναντι σε ένα στημένο πολιτικό παιχνίδι για να εξυπηρετούνται σχέδια της κυβέρνησης που προωθεί τις απολύσεις και τις περικοπές αλλά και άγρια ρατσιστικά μέτρα όπως τον διαβόητο Φράχτη του Παπουτσή στον Έβρο κατά των κατατρεγμένων προσφύγων.
    Αν νομίζει ο νέος Δήμαρχος ότι με συνεδριάσεις όπου ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κλείνει τα μικρόφωνα για να προτείνει «συναινετικά» να αποτυπωθούν σε  απόφαση ψηφοφορίες που δεν γίνονται (ώστε να μην δώσει τη δυνατότητα για λιγότερους ψήφους στη Χρυσή Αυγή) η με παρουσία μπράβων μέσα στο χώρο συνεδρίασης διασφαλίζει νέος ήθος τότε ας το χαίρεται.
Το λόγο τώρα πρέπει να έχουν ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια στην εισβολή του Καλλικράτη στις ζωές μας , με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις