Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 15 Ιανουαρίου, όλοι στο Συλλαλητήριο 2μμ στα Προπύλαια και 4μμ στη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα

Καταγγέλλουμε τις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στη Πλατεία Αττικής τη Τρίτη 4/1 έξω από το σταθμό του Μετρό και την Πέμπτη 6/1 στο χώρο της Λέσχης ΗΛΠΑΠ όπου απλά συνεδρίαζαν!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να επιβάλει τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου συνεχίζει τις χυδαίες αντεργατικές επιθέσεις της. Μετά το Θ. Πάγκαλο που αποκαλεί «κοπρίτες» τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα την σκυτάλη πήρε ο Χρ. Παπουτσής. Ο υπουργός Προ.Πο. παίζει το χαρτί του ρατσισμού και μέσα σε ένα παραλήρημα μιλάει για φράχτη στον Έβρο, πλοία φυλακή στο Αιγαίο, στρατόπεδα συγκέντρωσης και σκούπες πογκρόμ της αστυνομίας.
Το ΠΑΣΟΚ πολιορκημένο από τους αγώνες των εργατών, ανήσυχο από τις νίκες του αντιρατσιστικού κινήματος και έχοντας να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες ανταρσίες, παίζει το χαρτί του φόβου, της καταστολής και της διάσπασης. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και μερίδα δημοτικών  σύμβουλων της παράταξης του  κ. Καμίνη ψηφίζοντας τον φασίστα Μιχαλολιάκο στην επιτροπή ποιότητας ζωής.
Ποιότητα ζωής δεν είναι η «εξαφάνιση» χιλιάδων αστέγων, άνεργων, ναρκομανών και μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας όπως αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή για το ιστορικό κέντρο.Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω της "ανάπλασης" να χαρίσει άλλη μια περιοχή στο κεφάλαιο μετατρέποντας τις πλατείες σε παρκινγκ, τους ελεύθερους χώρους σε διασκεδαστήρια και την κατοικία σε κερδοσκοπικό εργαλείο τω εταιριών real estate.
Αυτές είναι οι πολιτικές επιλογές που δίνουν το πράσινο φως στις φασιστικές συμμορίες να προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόμο, με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αριστερές οργανώσεις. Και όμως οι ίδιοι που παρουσιάζουν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για την υποβάθμιση της πόλης είναι αυτοί που γέμισαν την Αθήνα σκουπίδια απολύοντας τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Αυτό που χρειαζόμαστε στις γειτονιές της Αθήνας είναι να ανατρέψουμε την πολιτική του μνημονίου και τους υποστηριχτές της. Να διαγραφεί το χρέος και τα χρέη των δήμων και να δοθούν χρήματα για τις κοινωνικές δαπάνες, τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις στους δήμους, τα νοσοκομεία, τα σχολεία. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι για να μην διαλύσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα.
Χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς για να μπορούμε συλλογικά να οργανώνουμε την αντίστασή μας. Δεν θα αφήσουμε στα χέρια των νεοναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής περιοχές όπου στήνουνε καρτέρια θανάτου σε αριστερούς και μετανάστες, σε περιοχές όπου η κατάρρευση και η υποβάθμιση πάει χέρι-χέρι με την συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους φασίστες. Έφτασαν να επιτεθούν σε αγωνιστές της Ανταρσία που μοίραζαν φυλλάδια συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες  στο Μετρό της Αττικής και σε εκδήλωση στη Λέσχη Εργαζόμενων ΗΛΠΑΠ με παρουσία του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου  Πέτρου Κωνσταντίνου.
Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας  καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, τις δυνάμεις της Αριστεράς, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαθητές, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους των γειτονιών, τα τοπικές κινήσεις , να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, σαν μια γροθιά.
Παλεύουμε να ανατρέψουμε τα τείχη του μνημονίου και του ρατσισμού.

-Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.  
-Λεφτά για τις γειτονιές, Όχι στις περικοπές, τη φτώχεια                                     
- Όχι φράχτη στον Έβρο, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.                               –
- Άσυλο στους πρόσφυγες, νόμιμοι οι μετανάστες .