Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ποιός καταστρέφει την Αθήνα Κύριε Δήμαρχε;


 Την Τετάρτη το πρωί, στην τηλεόραση της ΝΕΤ όπου ήταν καλεσμένοι οι υποψήφιοι για το Δήμο της Αθήνας, ο Δήμαρχος ΝικήταΤην Τετάρτη το πρωί, στην τηλεόραση της ΝΕΤ όπου ήταν καλεσμένοι οι υποψήφιοι για το Δήμο της Αθήνας, ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επιτέθηκε οργίλος στον επικεφαλής της κίνησης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρο Κωνσταντίνου κραυγάζοντας «Εγώ προστατεύω την Πόλη ενώ εσείς την καταστρέφετε».
Στο πρόσωπο του Πέτρου Κωνσταντίνου ο κ. Κακλαμάνης ήθελε να βρίσει όλους τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008 όταν η νεολαία εξεγέρθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Με τις κραυγές του ο απερχόμενος Δήμαρχος και σημερινός υποψήφιος της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο:
Ποιος υποβαθμίζει το κέντρο της Αθήνας κύριε Δήμαρχε σπέρνοντας λουκέτα, κλείνοντας μαγαζιά και απολύοντας εργαζόμενους; Μήπως έχουν τσακίσει πιο πολλές βιτρίνες οι φίλοι σας οι τραπεζίτες που σφίγγουν τη θηλιά των δανείων στο λαιμό όλων; Ποιανού την υπογραφή έχουν τα σκανδαλώδη δάνεια που πνίγουν το Δήμο και τις υπηρεσίες του; Όλα έχουν τις υπογραφές Κακλαμάνη, Μπακογιάννη, Αβραμόπουλου και πάει λέγοντας και κανένα την υπογραφή του Πέτρου Κωνσταντίνου.
Ποιος φέρνει τη φτώχεια και τη δυστυχία γεμίζοντας τις πυλωτές με άστεγους και στέλνοντας έναν στους δέκα κάτοικους να αναζητούν ένα πιάτο φαί στα συσσίτια; Μήπως οι κυβερνήσεις του Σημίτη, του Καραμανλή και του Παπανδρέου που μοίρασαν τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες και τώρα στύβουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους για να πληρώνουν τους τόκους και τις δόσεις; Γιατί κρύβετε αυτή την αλήθεια κ. Κακλαμάνη, ρίχνοντας την ευθύνη για την υποβάθμιση στους μετανάστες;
Ποιος έχει εξαπολύσει τη δημοτική αστυνομία να κόβει πρόστιμα και να κοροϊδεύει ότι τάχα «προστατεύει τους πολίτες» παριστάνοντας τους νταήδες απέναντι σε ανυπεράσπιστες γυναίκες πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας με ραμμένα στόματα για να πάρουν άσυλο;
Ποιος ονομάστηκε «Ομέρ Πριόνης» επειδή έστειλε τις μπουλντόζες να ξεριζώνουν δέντρα και ζήτησε από τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους κατοίκους που αντιστέκονται;
Αυτοί είναι οι πραγματικοί καταστροφείς της πόλης: ο Δήμαρχος, οι πλούσιοι φίλοι του, η παράταξή του και τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπεί, οι κυβερνητικές ευθύνες που συγκαλύπτει, οι φασίστες που τον στηρίζουν και ανυπομονούν να μετατρέψουν σε γκέτο τις γειτονιές της Αθήνας.
Ε, λοιπόν, δεν θα περάσουν. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου και οι συναγωνιστές και συναγωνίστριες που συγκρότησαν μαζί του τη δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», ανάμεσά τους κι εμείς από την Εργατική Αλληλεγγύη, είναι περήφανοι γιατί ήταν από τους πρώτους που βγήκαν στους δρόμους το Δεκέμβρη του 2008. Και βγήκαν ξανά μαζί με όλους μας όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου μας έφερε το Μνημόνιο και την τρόικα. Και θα ξαναβγούν όσες φορές χρειαστεί μέχρι να ανατρέψουμε όλους αυτούς που καταστρέφουν τις γειτονιές και τις ζωές όλων μας.
Ελάτε να δυναμώσουμε μαζί αυτή την ανταρσία, όχι μόνο στις κάλπες με την ψήφο σας, αλλά και στους αγώνες που θα συνεχίσουμε και μετά τις 7 Νοέμβρη. 

Φίλοι της Εργατικής Αλληλεγγύης που συμμετέχουν στην Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας